Vertonghen over zijn vertrek bij Tottenham: Ik was niet ontgoocheld in Mourinho

Vertonghen over zijn vertrek bij Tottenham: "Ik was niet ontgoocheld in Mourinho"

06-09-2020 18:58
7

Jan Vertonghen verliet afgelopen zomer Tottenham Hotspur voor een avontuur in Portugal bij Benfica. De 33-jarige verdediger zat tijdens zijn laatste seizoen in Londen vooral op de bank. Dat zorgde echter niet voor problemen met coach José Mourinho.

"Ik was niet ontgoocheld in Mourinho, maar eerder in mezelf", vertelde Vertonghen volgens Het Laatste Nieuws. "Ik heb helemaal geen goed seizoen gespeeld en op dat moment was ik ontgoocheld dat ik niet kon brengen wat Mourinho, mijn teamgenoten of ikzelf eisten. Ik had helemaal niks tegen Mourinho."

Na acht seizoenen bij Tottenham in de Premier League koos vertonghen voor een avontuur bij de Portugese topcub Benfica. "Ik ben geen 'clubhopper', zoals ze dat noemen. Ik wou nog één club en ik heb mezelf de vraag gesteld wat ik graag nog zou willen in mijn carrière en in mijn leven."

"Ik heb acht jaar in de Premier League gespeeld, dus ik wou graag eens in het zuiden voetballen. Ik wou een nieuwe taal leren en een nieuwe cultuur ervaren. Mijn vrouw vertrouwt mij en zal mij wel volgen, al klinkt dat stom. Maar zij weet wat voor beslissingen ik neem en waar mijn prioriteiten liggen", besloot Vertonghen.