Mechelen pleit voorzichtigheid: Kunnen niet voorspellen wat de impact zal zijn

Mechelen pleit voorzichtigheid: "Kunnen niet voorspellen wat de impact zal zijn"

06-09-2020 17:28
12

KV Mechelen zit op een serieuze schuldenberg. Volgens Sport/Voetbalmagazine staat de club maar liefst 38 miljoen euro in het rood. Dat heeft natuurlijk veel te maken met het jaar in 1B en de renovatie van het stadion, maar nu komen daar ook de perikelen rond FNG -het modeconcern van hoofdaandelhouder Dieter Penninck- bij. Frank Lagast, algemeen directeur van Malinwa, nuanceert die cijfers echter.

"In de resultaten van het voorbije boekjaar die recent gepubliceerd werden, zult u zien dat wij het jaar met een positieve balans afsloten", stelt Lagast. "De problemen van FNG staan los van KV Mechelen. Dieter heeft zijn privé-kapitaal in de club gestoken, dat kan niet teruggevorderd woren. Bovendien is onze clubstructuur opgebouwd dat we niet afhankelijk zijn van één investeerder."

De lage transferactiviteit was en de snelle verkoop van Issa Kaboré aan Manchester City voedden wel de speculaties dat Mechelen in financieel woelig water zou verkeren. "Wij zijn voorzichtig omdat we nog niet kunnen voorspellen wat de uiteindelijk impact van corona zal zijn op ons budget. Dat andere clubs wél risico's nemen, is voor hun rekening."

"Met Kaboré hebben we inderaad een goede financiële zaak gedaan (verkocht voor vier miljoen euro, red.), maar eveneens sportief, omdat we hem zeker nog één seizoen of misschien zelfs twee bij ons kunnen houden", besloot Lagast.