Mertens tevreden ondanks inactieve periode: Tien maanden niet samengespeeld

Mertens tevreden ondanks inactieve periode: "Tien maanden niet samengespeeld"

06-09-2020 14:00

Na de vlotte winst op het veld van Denemarken was Dries Mertens tevreden. Ondanks de lange inactieve periode wisten de Rode Duivels hun vorm van weleer terug op te pikken. Dinsdag speelt de nationale ploeg de tweede wedstrijd tegen Ijsland.

De Rode Duivels begonnen de wedstrijd zoekend. Ook Denemarken was niet top. Volgens Mertens is dit te wijten aan een korte trainingsperiode: “We hebben pas vijf dagen samen getraind na de vakantie, dus was het even wennen. Vooral in de eerste helft was het zoeken, we merkten wel dat we tien maanden niet samengespeeld hadden”, citeert Het Laatste Nieuws.

Ook Tielemans weet dat dit geen ‘walk in the park’ was. “Dit was zeker niet makkelijk als eerste wedstrijd”, vertelde hij bij RTL. De Rode Duivels hadden vaak vooral moeite om het tempo in de wedstrijd te houden. Wel konden ze de Denen ver van het doel van Mignolet houden. “Gezien de omstandigheden was dit toch een goede wedstrijd. Niet iedereen is al op honderd procent, maar tegelijkertijd gaven we ook amper iets weg”, aldus Tielemans.