Debutant Trossard heeft smaak te pakken: ‘Hopelijk volgen er nog veel interlands’

Debutant Trossard heeft smaak te pakken: ‘Hopelijk volgen er nog veel interlands’

06-09-2020 13:45

Leandro Trossard heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn carrière, tegen Denemarken maakte hij zijn debuut als Rode Duivel. Een prestatie waar hij uiteraard meer dan trots op is.

Twee jaar moest Trossard wachten op zijn debuut, telkens gooide een blessure roet in het eten. Zaterdagavond was het dan eindelijk zover. "Ik ben hier erg blij mee. Hopelijk volgen er nog heel veel interlands", laat de aanvaller optekenen in Het Nieuwsblad.

Trossard, die momenteel zijn brood verdient bij Brighton in de Premier League, is trots op de weg die hij heeft afgelegd. "Ik ben volwassener geworden en heb op veel vlakken vooruitgang geboekt. Ik speel nu in de beste competitie ter wereld, waarin ik tegen heel sterke verdedigers speel. Ik misschien lang op mijn debuut moeten wachten, maar dat is omdat dit een heel sterke spelersgroep is."

Zijn debuut moest Trossard wel in een leeg stadion vieren, vrienden en familie waren er logischerwijs niet bij. "Dat is spijtig, maar ik zal ze proberen op te zoeken in België en er iets moois van te maken", besluit Trossard.