Praet krijgt lof toebedeeld na Denemarken: Hij is erg sterk ingevallen

Praet krijgt lof toebedeeld na Denemarken: "Hij is erg sterk ingevallen"

06-09-2020 10:52
7

De Rode Duivels hebben de draad weer met succes opgepikt. Na tien maanden zonder interlandvoetbal gingen de jongens van Roberto Martinez met 0-2 winnen in Denemarken. Een mooi resultaat, al was het spelpeil niet om over naar huis te schrijven. Nordin Jbari werpt zijn licht op de match.

"Enkele jongens hebben niet de gewoonte om te spelen. Zij hebben het moeilijk gehad, maar zijn erin geslaagd om te winnen en hebben geprobeerd om zich beter in de partij te knokken, met dank aan een tactische aanpassing. Spelers als Thorgan Hazard en Carrasco hebben hun werk gedaan, zonder uitzonderlijk goed te zijn. De spelers hebben dus geen grootse match afgeleverd, maar wel een met veel discipline", vindt Jbari bij RTBF.

Wie de oud-aanvaller evenzeer kon overtuigen, is Dennis Praet. Die mocht in de tweede helft opdraven. "Hij is tactisch erg sterk ingevallen", legt Jbari uit. "Martinez had gevraagd om Witsel en Tielemans te komen helpen op het middenveld. Hij heeft zich anders opgesteld dan Carrasco. Hij stond eigenlijk in de punt van de driehoek en probeerde om druk te zetten en de Deense ploeg achteruit te duwen."

"Ik ga niet zeggen dat hij super goed is ingekomen, maar hij viel in zoals het hoort, zoals men het hem tactisch had uitgelegd op de bank", klinkt het oordeel over Praet. "Door dat te doen was hij misschien niet briljant, maar hij heeft de ploeg geholpen om de wedstrijd om te draaien en de Deense pressing wat af te stoppen."