Buitenlandse pers overtuigd van Belgische verdediging: 'Uitstekende prestatie'

Buitenlandse pers overtuigd van Belgische verdediging: 'Uitstekende prestatie'

06-09-2020 23:00 Laatste update: 07-09-2020 08:00
22

Onze Rode Duivels zijn met een makkelijke 0-2 overwinning tegen Denemarken begonnen aan de Nations League. Dat zag men ook in het buitenland, waar er over de overwinning werd geschreven.

De nationale ploeg had het aanvallend moeilijk om helemaal te overtuigen, maar kende verdedigend geen enkel probleem. Dat vond men ook in Denemarken.'Offensief had Denemarken niet veel te bieden. Het was moeilijk om kansen te creëren tegen een Belgische verdediging die een uitstekende prestatie neerzette. België daarentegen was scherp op de gegeven kansen en won terecht', schreef journalist Victor Ruben Hansen van Ekstrabladet.

Dat vond ook zijn collega Mads Glenn Wehlast. 'De Denen creëerden veel te weinig en kwamen in de problemen tegen een sterke en vaardige tegenstander (België, red.) die niet al te veel weggaf. Het is niet zo verwonderlijk dat Denemarken verliest van België', klinkt het.

Het Deense Sport TV2 vond hun landgenoten aanvallend niet overtuigen. 'De jongens van bondscoach Hjulmand probeerden gaten te vinden in de defensie van de Rode Duivels, maar hadden het bijzonder moeilijk.'

Bij DR merkte men op dat de Rode Duivels geen beroep konden doen op sterkhouders Eden Hazard en Kevin De Bruyne, maar vond men Romelu Lukaku wel uitblinken. 'Hij is een constante onruststoker. We vragen ons af of centrale verdediger Simon Kjaer en Andreas Christensen na negentig minuten geen pijnstiller hebben moeten nemen met hem als danspartner.'

Bij The Daily Mail zag men dat de Rode Duivels de ongeslagen reeks van vijftien wedstrijden van Denemarken een halt toestopte. 'De doelpunten van Denayer en Mertens waren verdiend voor België.'

Het Nederlandse VI schreef dat België 'te sterk' was voor de Denen en een 'soevereine wedstrijd afwerkte'. Het zag onder andere ook dat de Denen amper aan kansen kwamen tegen een sterk verdedigend België.

Dante Bellon van UEFA had ook veel lof voor de Rode Duivels. 'België, zonder sterspelers Eden Hazard en Kevin De Bruyne, speelde een bijzonder volwassen partij. Witsel en Tielemans controleerden het middenveld tegen de Denen', schreef hij op Twitter.