''Vervanger van Kompany' overtuigt, Carrasco is weer helemaal terug'

''Vervanger van Kompany' overtuigt, Carrasco is weer helemaal terug'

Gepubliceerd: zaterdag 5 september 2020 om 23:15za 05-09-2020 om 23:15

Laatste update: zondag 6 september 2020 om 08:21zo 06-09-2020 om 08:21

De Rode Duivels zijn er zaterdag in geslaagd om met 0-2   te winnen van Denemarken. Een goed resultaat bij de start van de Nations League. Maar wat hebben we uit deze partij nu geleerd? VoetbalPrimeur België komt met de VP Analyse.

'Nieuwe Kompany'
Vincent Kompany is er niet langer bij voor de Rode Duivels. Een groot gemis, al heeft Roberto Martinez met Jason Denayer wel al een vervanger in huis. De verdediger imponeert wekelijks bij Olympique Lyon, dat de halve finale van de Champions League haalde, en deed dat zaterdag ook tegen Denemarken.

Op aanvallend vlak wist de verdediger het openingsdoelpunt te scoren tegen de Denen. Op verdedigend vlak was er amper tot niets op aan te merken. Zeer secuur, op positioneel vlak sterk. Het is in balbezit uiteraard geen Kompany, maar ook op dat gebied stelde Denayer toch niet teleur. Dedryck Boyata werd aanvankelijk gezien als dé vervanger van Kompany, maar als Denayer zo blijft presteren mag hij toch hopen op die basisplek bij de Rode Duivels.

We missen de toppers
Geen verrassing, maar we missen Kevin De Bruyne en Eden Hazard bij de Rode Duivels. Het duo was er grotendeels niet bij tegen Denemarken en dat was er ook aan te zien. Onze nationale ploeg won dan wel tegen Denemarken, maar helemaal overtuigend was het toch niet.

Vooral op aanvallend vlak dan, waar onze nationale elf amper aan kansen kwam. Balbezit in de ploeg houden was moeilijk en Romelu Lukaku kreeg amper bruikbare ballen van de jongens achter hem. Het moge duidelijk zijn dat we op het EK absoluut een fitte De Bruyne en Hazard zullen moeten zien om kans te maken op winst van het toernooi.

Carrascomeback
Op het afgelopen WK was er flink wat kritiek op Yannick Carrasco. De flankspeler trok naar China, verloor alle niveau en verloor uiteindelijk ook zijn basisplek bij de Rode Duivels. Die lijkt hij nu weer helemaal terug te hebben.

Carrasco koos de afgelopen wintertransferperiode voor een terugkeer naar Atlético Madrid. De juiste keuze, zo blijkt. Hij kan eindelijk weer voetballen op een hoog niveau en dat helpt ook de Rode Duivels. Carrasco is weer helemaal terug en lijkt dan ook niet weg te denken uit de basiself bij de Rode Duivels. Een extraatje voor het aankomend EK dat we goed kunnen gebruiken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Denayer de vervanger van Kompany bij de Rode Duivels?

Ja
90%
Nee
10%
(186 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws