Another day at the office, inspiratieloos België verslaat mak Denemarken

Another day at the office, inspiratieloos België verslaat mak Denemarken

05-09-2020 22:36 Laatste update: 22:53
26

Op de automatische piloot is België goed begonnen aan de tweede editie van de Nations League. Het won zonder overtuigend te spelen simpel van Denemarken met 0-2. Jason Denayer scoorde zijn eerste goal voor de Rode Duivels. Terwijl Jérémy Doku en Leandro Trossard hun debuut vierden bij de nationale ploeg.

De voorbije dagen regende het afzeggingen bij de Rode Duivels. Toch kon Martinez nog altijd een meer dan behoorlijk elftal op de been brengen. In doel kreeg Mignolet na het afhaken van Courtois nog eens zijn kans. Denayer kreeg achterin een plaats langs Alderweireld en Vertonghen. Op rechts begon Castagne. Op het middenveld mocht Tielemans zich tonen en Thorgan vertegenwoordigde de Hazard-clan. Ook de Denen brachten heel wat schoon volk aan de aftrap. Denken we aan Schmeichel en Eriksen. Ook Barcelona-bankzitter Braithwaite startte.

Ondanks de aanwezigheid van al deze fraaie namen kregen we geen interessante pot voetbal te zien. Veel duels dat wel, maar mooi voetbal? Nee. In het begin van de partij was het hard tegen onzacht.

Eén bal tussen de palen, één goal
Højbjerg vloog al na drie minuten op de bon. Kregen we ook kansen te zien in de openingsfase? Nee en toch vloog er een bal tussen de palen. Eerst raakte Carrasco nog de lat bij een verre vrije trap. Bij de corner, die volgde, toonde Denayer dat ook hij kan scoren voor de Rode Duivels. Met zijn eerste interlanddoelpunt zette Denayer België op voorsprong.

Na de goal lieten de Belgen de bal volledig aan het thuisland. Denemarken had maar liefst 62 procent van het balbezit, maar daar kwamen ze niet of amper in de buurt van Mignolet. Eén keer moest de doelman van Club Brugge zich voor de rust echt onderscheiden. Nadat Eriksen de bal afsnoepte van Hazard haalde de middenvelder van Inter uit vanuit de tweede lijn. De bal verdween onder de lat, maar Mignolet ranselde het leer van onder zijn lat. Zo kon België met een voorsprong de rust in.

Debuut voor Trossard, Doku en Maehle
Na de pauze kwam er helaas geen beterschap in het spel. Eigenlijk ging het alleen maar bergaf. Het enige hoogtepunt kwam lang van De Bruyne. Die kondigde immers aan dat hij voor een derde keer vader is geworden. Pas na 75 minuten was er nog eens echt doelgevaar. Lukaku geraakte niet voorbij Schmeichel. Een minuut later ging Lukaku neer in de zestien. De bal ging niet op de stip, maar belandde voor de voeten van Mertens, die alle twijfel kon wegnemen. Na de 0-2 gunde Martinez nog speelminuten aan Trossard en Doku. De twee invallers kenden zo hun debuut bij de nationale ploeg. Bij de Denen mocht Maehle van KRC Genk als invaller zijn debuut voor de nationale ploeg vieren.