Wullaert zet Anderlecht naar een 0-11-zege met zes(!) goals

05-09-2020 17:45
5

Het vrouwenvoetbal laten wij gewoonlijk achterwege, maar sommige resultaten zijn gewoonweg niet te negeren. Zo won RSC Anderlecht Women vanmiddag met 0-11(!) van de dames van Zulte Waregem. Zomeraanwinst Tessa Wullaert nam meer dan helft van de goals voor haar rekening.

Een zondagswandeling op een zaterdag, dacht de vrouwenploeg van Anderlecht. En toch hing die sfeer de eerste helft nog niet in de lucht. Na 45 minuten stond er 'maar' een dubbele voorsprong van 0-2 op het scorebord dankzij twee doelpunten van Tine De Caigny.

Na de koffie barste de hel los voor Zulte Waregem. Vooral naar wat Wullaert tijdens de helft in dat bakje had gedaan, is het raden. De aanvalster lukte op dik twintig minuten een hattrick. Nog was het niet genoeg. In de slotfase leegde Anderlecht de Zultense kuip tot op de bodem. De 0-5-voorsprong werd uitgediept tot, jawel, 0-11. Wullaert plakte er zowaar nog een tweede hattrick tegenaan.

Ook opvallend: zelfs de sociale media-verantwoordelijke kon de razernij van Anderlecht niet volgen. Terwijl alle voorgaande doelpunten netjes individueel in een tweet werden gegoten, verschenen de laatste zes goals in één volgepakt bericht.