Standard groeit naar akkoord toe: 'Huurdeal in de maak'

Standard groeit naar akkoord toe: 'Huurdeal in de maak'

05-09-2020 16:15 Laatste update: 09-09-2020 10:30
3

De toekomst van Denis Dragus ligt niet bij Standard Luik. De 21-jarige middenvelder verzamelde nog amper speelminuten voor de Rouches, een afscheid door een achterpoortje lijkt zijn deel. Volgens La Derniere Heure is het Italiaanse Crotone dichtbij een overname van de Roemeen.

Hij werd vorige zomer nog voor om en nabij de 1,8 miljoen euro naar Sclessin gehaald, maar kwam daar – op twee nietszeggende invalbeurten na – niet aan spelen toe. Een vertrek dringt zich op, zou je denken. Zij het niet dat Standard de boot vol potentiële kopers vorige winter al afhield.

Nu lijkt een vertrek toch dichtbij. De tweevoudige international kan immers rekenen op de interesse vanuit Italië. Eersteklasser Crotone was tot nu toe het meest concreet, maar is nog niet rond. Ook enkele clubs uit de Serie B zouden bereid zijn hem over te nemen, al kan de transfersom daar nog een stokje voor steken. Bovendien blijft het de vraag hoeveel Standard nog zal terugzien van de prijs die het een jaar geleden voor Dragus op tafel legde.

Update: Volgens Corriere dello Sport zal Crotone niet kopen, maar huren. Met Standard is er bijna een deal. Bij de huur zal er ook een aankoopoptie zitten. De kans dat Dragus dus nog ooit voor Standard zal spelen, wordt zo weer een pak kleiner.