Verheyen over kritiek Meunier: “Ik vind dat gezaag iets te gemakkelijk”

Verheyen over kritiek Meunier: “Ik vind dat gezaag iets te gemakkelijk”

05-09-2020 10:46
30

Thomas Meunier had kritiek op de Nations League, maar Gert Verheyen reageert tegenover Het Nieuwsblad op de woorden van de Rode Duivel. De analist vindt dat de competitie nog moet groeien.

De Nations League wordt overbodig genoemd. “Waarom is voetbal zo populair en zo goed betaald? Omdat het sterk gemediatiseerd is. En het wordt sterk gemediatiseerd omdat er formules worden bedacht door UEFA om dat aantrekkelijk te maken. De Nations League is er niet bovenop gekomen, dit is in de plaats van vriendschappelijke interlands”, vindt Verheyen.

“Ik was in Porto voor de finale van die Nations League. Sorry, dat was heel tof”, gaat Verheyen verder. “Een echte finale. Je moet een beker de kans geven te groeien. Ik vind dat gezaag iets te gemakkelijk. De Bruyne zei dat ook in zijn interview na de exit uit de Champions League.

Vanwaar altijd dat schieten op wat hen zoveel geld doet verdienen? Dat geld moet van ergens komen. Ik weet ook dat ze veel moeten sjotten. Maar wat willen ze dan? Minder voetballen en de helft verdienen? Iedereen akkoord? (lacht) Dat is de reden waarom je als sjotter op reis gaat met een jacht en niet naar Pairi Daiza”, aldus Verheyen.