Update: UEFA fluit Tsjechen terug, interland tegen Schotland gaat 'gewoon' door

Update: UEFA fluit Tsjechen terug, interland tegen Schotland gaat 'gewoon' door

05-09-2020 10:15 Laatste update: 16:30
5

De wedstrijd tussen Tsjechië en Schotland van aanstaande maandag gaat niet door. De Tsjechische bond heeft besloten niet te gaan spelen, aangezien er binnen de selectie iemand positief getest is op het coronavirus. Club Brugge ziet zo ook Michael Krmencik al terugkeren.

Als reactie op dit nieuws besloot Slavia Praag zeven spelers terug te roepen naar de club, om op die manier verdere besmettingen te voorkomen. Vrijdag won Tsjechië nog met 3-1 van Slowakije, maar miste het spelers Patrik Schick en Tomas Soucek. De twee spelers waren in contact geweest met de besmette persoon en zaten in quarantaine.

'Het nationale team zal maandag niet tegen Schotland spelen vanwege de beslissing van de bestuurders en de huidige situatie met Covid-19', reageert de Tsjechische bond kort op het besluit om niet te gaan spelen maandag.

Bij Schotland hebben ze het bericht ontvangen, maar wachten ze nog op bericht van de UEFA. 'We zijn ervan bewust dat Tsjechië heeft besloten om niet te gaan spelen maandag', laat de Schotse voetbalbond weten in een statement. 'We hebben nog geen officieel bericht gekregen van de Tsjechische voetbalbond.' 

Update: De UEFA is niet van plan om de wedstrijd tussen Tsjechië en Schotland zomaar te schrappen. De Tsjechen hebben besloten om zich terug te trekken, maar de Europese voetbalbond wil er niets van weten. "Zij waren net zo verbaasd als wij", laat Ian Maxwell namens de Schotse voetbalbond weten aan de BBC. "Tenzij we een ander bericht krijgen van de UEFA, gaan we ervan uit dat we maandag gewoon spelen."