'Opvallende rol voor Vranjes bij Anderlecht, maar dat is geen teken aan de wand'

'Opvallende rol voor Vranjes bij Anderlecht, maar dat is geen teken aan de wand'

05-09-2020 09:15 Laatste update: 09:17
14

RSC Anderlecht behaalde tegen Leverkusen een 1-1 gelijkspel. Verschillende spelers sprongen in het oog, zo speelde Anthony Vanden Borre als centrale verdediger. Maar er waren wel meerdere zaken waar Vincent Kompany mee aan de slag kan.

La Dernière Heure merkte namelijk op dat een opvallende rol was weggelegd voor Ognjen Vranjes. De Bosnische verdediger staat al enige tijd op de vertrekkerslijst bij Anderlecht, toch mocht hij tegen Leverkusen de aanvoerdersband dragen. Bovendien speelde Vranjes volgens de Waalse krant een sterke partij.

Toch lijkt het plan van Anderlecht nog steeds om Vranjes van de hand te doen. Malatyaspor en AEK Athene trekken nadrukkelijk aan zijn mouw, maar de onderhandelingen met de Brusselaars leverden nog niks op. Indien Vranjes zijn coach alsnog kan overtuigen, heeft Anderlecht mogelijk een interne oplossing gevonden voor de blessure van Cobbaut.

Verder scoorde Mohammed Dauda en leverde ook Zakaria Bakkali een sterke prestatie af. De flankaanvaller kwam dit seizoen nog niet in het stuk voor, maar de tweevoudig Rode Duivel liet zien dat Kompany op hem kan rekenen. Net als Dauda én Vranjes mag ook Bakkali nog steeds andere oorden opzoeken, indien er een correcte aanbieding komt.