Bij Genk is het geloof in Castagne groot: Hij kan één van de besten worden

Bij Genk is het geloof in Castagne groot: "Hij kan één van de besten worden"

05-09-2020 08:45
4

Timothy Castagne (24) versierde een mooie transfer door van Atalanta Bergamo naar Leicester City te verhuizen. Dimitri De Condé, sportief directeur van KRC Genk, is trots op de Limburger en oude bekende. Hij verwacht zelfs dat de Rode Duivel in de Premier League nog beter zal worden.

"In het moderne voetbal zijn er niet veel spelers die kunnen brengen wat hij kan", zegt De Condé in Het Nieuwsblad. "Er wordt veelal gefocust op dubbele scharen en dingen die niet renderen, maar hij is efficiënt in zijn rol. Betrouwbaar. Hij heeft een goeie basistechniek, mist zelden een aanname, verliest geen bal."

Bij de Rode Duivels ligt Castagne doorgaans in concurrentie met Thomas Meunier, die PSG onlangs inruilde voor Borussia Dortmund. "Meunier is ook een uitstekende speler, maar omdat Timothy als verdediger werd opgeleid, is hij defensief stabieler. In de tactische Serie A je als verdediger zo staande houden, dat kunnen niet veel Belgen."

De Condé verwacht dat Leicester City zeker niet het eindstation wordt voor Castagne. "Bij Timothy weet ik dat hij zal opvallen bij Leicester. Hij kan een van de beste flankverdedigers van de Premier League worden. En dan doorgroeien tot ploegen als Arsenal of Manchester United", besluit de sportieve baas van Genk.