Transfertip voor Club Brugge, Antwerp en co: 'Awoniyi moet weg bij Liverpool'

Transfertip voor Club Brugge, Antwerp en co: 'Awoniyi moet weg bij Liverpool'

05-09-2020 08:00
4

Taiwo Awoniyi (23) staat nog steeds op de loonlijst van Liverpool FC, maar volgens Today NG is hij één van de ruim tien spelers die moeten vertrekken op Anfield. In het verleden liet de Nigeriaan mooie dingen zien in de Jupiler Pro League, waardoor hij een interessant profiel is voor onze topclubs.

Vorig seizoen werd Awoniyi uitgeleend aan Mainz, al lukte hem daar slechts één doelpunt. Toch maakte de aanvaller zichtbaar voldoende indruk, want onder meer Mainz zelf en Stuttgart willen de Nigeriaan graag in huis halen. Liverpool heeft geen trek in een nieuwe uitleenbeurt, maar toch is de vraagprijs met negen miljoen euro nog ruim hoog.

In ons land voetbalde Awoniyi voor Royal Excel Moeskroen en KAA Gent. Gezien zijn profiel kan de 23-jarige spits een interessant profiel zijn voor enkele Belgische topclubs. Naar verluidt is er ook vage interesse vanuit de Jupiler Pro League, maar dat kan concreet worden wanneer Liverpool haar vraagprijs laat dalen. Ook Celtic FC toont belangstelling.

Bij de Reds staat Awoniyi nog tot medio 2023 onder contract, terwijl zijn marktwaarde op 3,2 miljoen euro wordt  geschat.