Vertonghen ziet leeftijdsgenoten afhaken, maar wil niet stoppen als international

Vertonghen ziet leeftijdsgenoten afhaken, maar wil niet stoppen als international

04-09-2020 23:30 Laatste update: 23:30
3

De inmiddels 33-jarige Jan Vertonghen lijkt aan zijn laatste jaren als voetballer bezig. De ervaren verdediger zag bij de Rode Duivels ook heel wat leeftijdsgenoten al afhaken. Daar denkt hij zelf nog niet aan.

Steven Defour, Marouane Fellaini, Vincent Kompany, Radja Nainggolan, Mousa Dembélé. Allen namen ze de voorbije maanden afscheid van de Rode Duivels. Maar Vertonghen, die blijft international. "Ik heb voorlopig nog geen reden om te stoppen bij de Rode Duivels", zegt hij bij Sporza. "Dat er meer en meer jongens van mijn generatie stoppen doet me wel beseffen dat ik dichterbij het einde van mijn carrière sta. Ik geniet van elk moment en wil zoveel mogelijk spelen", klinkt het.

Tegen Denemarken mag Vertonghen door de afwezigheid van Eden Hazard nog eens de aanvoerdersband dragen. "Het is tof dat ik aanvoerder kan zijn tegen Denemarken, maar ik zal er niets anders door voetballen. Het komt er gewoon bij als Eden afhaakt. Denemarken is een heel goede ploeg, het zal niet gemakkelijk worden om ze te verslaan in eigen huis", aldus Vertonghen.