Genk veegt de vloer aan met Seraing dankzij hattrick Bongonda

04-09-2020 16:56
5

KRC Genk heeft vertrouwen getankt. In een oefenduel tegen Seraing bleken de Limburgers oppermachtig. Theo Bongonda tekende present voor een loepzuivere hattrick.

Loepzuiver, want bij een 3-0-stand bij rust stond enkel Bongonda op het scorebord. Hij zorgde in afwezigheid van Cyriel Dessers en Paul Onuach, en verschillende internationals, dan maar voor de doelpunten.

Door de grote groep van afwezigen kwam ook Arne Cuypers (19) in de ploeg. Hij speelde 90 minuten, en scoorde de 4-0 én 6-0. Junya Ito schreef tussendoor de 5-0 op zijn naam. In het slotkwartier zorgde Bernier voor de eerredder van de bezoekers.

OPSTELLING Genk: Vukovic (46’ Leysen), De Norre, Dewaest, Lucumí (46’ Cuesta), Arteaga, Muñoz, Thorstvedt (46’ Adewoye), Møller Dæhli, Bongonda (46’ Didden), Cuypers, Ito.