OHL-spits geprezen binnen de ploeg: Zonder hem zijn we als het ware onthoofd

OHL-spits geprezen binnen de ploeg: "Zonder hem zijn we als het ware onthoofd"

Gepubliceerd: vrijdag 4 september 2020 om 16:25vr 04-09-2020 om 16:25

Promovendus OH Leuven heeft zijn start gemist en dat heeft het niet in het minste te danken aan Thomas Henry. De 25-jarige Fransman zorgt met zijn lengte en doelgerichtheid voor het nodige gevaar. Dat vindt ook zijn ploegmaat Xavier Mercier.

"Zonder hem is OHL als het ware onthoofd", laat hij een journalist van Het Laatste Nieuws weten. Het is vast met een lichte overdrijving dat hij het zegt, maar we weten waar het vandaag komt. Henry – de topschutter van vorig seizoen in 1B - scoorde namelijk al twee keer. De enige match waarin hij niet meespeelde, tegen leider Sporting Charleroi, was ook de enige verliespartij van OHL.

Henry zelf is ook trots met het parscours dat zijn team tot nu toe aflegde. "Onze ploeg is nog steeds in opbouw en er zullen nog versterkingen bijkomen, maar toch trokken we al behoorlijk onze streng bij de elite", zegt hij. "Starten met een vijf op negen is niet slecht voor een promovendus. Tegen Eupen en in Genk lagen we niet onder - in Genk hadden we zelfs moeten winnen met een late huizenhoge penalty die we niet kregen. En in Beveren wonnen we verdiend."

Volgend weekend, wanneer er normaal gezien terug toeschouwers worden toegelaten in de Belgische stadions, krijgt Leuven Standard over de vloer. "We willen het hen zo moeilijk mogelijk maken, hopelijk al met de steun van een paar duizend fans", sluit Henry af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws