'Messi gaat juridisch gevecht uit de weg en dient Barcelona-contract uit'

'Messi gaat juridisch gevecht uit de weg en dient Barcelona-contract uit'

04-09-2020 15:38
7

De soap rond Lionel Messi lijkt vrijdag dan toch ten einde te komen. Volgens het Argentijnse TyC Sports, dat ook de primeur had van de vertrekwens van de superster, heeft Messi definitief besloten om te blijven.

De brief van vader Jorge Messi naar La Liga van vrijdagmiddag was volgens Tyc Sports de laatste sparteling van kamp-Messi in de strijd met Barcelona. Volgens Messi senior is de vastgestelde afkoopsom van 700 miljoen euro sinds afgelopen seizoen niet meer geldig en mag zijn zoon dus gratis en voor niets vertrekken. La Liga reageerde stellig: de clausule is nog wél actief.

Messi heeft nu besloten zijn contract bij FC Barcelona uit te dienen. Hij wil geen juridisch gevecht aangaan met de club waar hij zijn hele leven al speelt. Het serieus geïnteresseerde Manchester City, dat alleen kon handelen bij een transfervrij vertrek of bij een flinke korting van Barcelona, moet dus nog een jaartje wachten. Volgens het Argentijnse medium gaat Messi een aantal filmpjes opnemen met Barcelona om zijn langere verblijf wereldkundig te maken.