Wuytens (Lommel) verkoos 1B boven AZ: Eén stap omlaag, om twee omhoog te zetten

Wuytens (Lommel) verkoos 1B boven AZ: "Eén stap omlaag, om twee omhoog te zetten"

04-09-2020 14:45
2

Ondanks het nieuwe contract dat Stijn Wuytens (30) had klaar liggen bij het Nederlandse AZ, koos hij er voor om in 1B bij Lommel SK te gaan voetballen. Voor het project, zo zou hij later zeggen. Toch begrijpt hij dat niet iedereen zijn beslissing begrijpen.

Sinds de overname van de City Group trok Lommel de ene na de andere mooie naam aan. Met Wuytens kwam er dus een ervaren speler bij, die ook zomaar in Nederland kon blijven. Bij AZ, waar hij basisspeler was, kon hij zijn aflopend contract immers verlengen met twee jaar.

Van de Nederlandse top naar de Belgische tweede klasse, een opmerkelijke stap. "Tuurlijk, als je de laatste vijf jaar van de clubs naast elkaar zet, is het verschil heel groot", zegt hij in gesprek met NH Nieuws. "Ik heb bewust gekozen voor het project, de ambitie van de club."

De visie was voor de 30-jarige verdediger dan ook doorslaggevend. "Ik zal niet zeggen dat het een opoffering is. Je zet misschien wel een stap omlaag, om daarna twee stappen vooruit te zetten. Om hier op het hoogste niveau te spelen. Alles bij elkaar was het voor mij een logische keuze", klinkt het.

Wuytens en Lommel hebben hun start in 1B wel gemist. Ze verloren al met 3-5 tegen Seraing en kwamen niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen de beloften van Club Brugge.