VI: 'Van Rhijn (29) kan een vrije transfer maken naar Frankrijk'

VI: 'Van Rhijn (29) kan een vrije transfer maken naar Frankrijk'

04-09-2020 12:45
2

Ricardo van Rhijn kan zijn carrière gaan vervolgen in Frankrijk. De verdediger, die na afgelopen seizoen transfervrij vertrok bij sc Heerenveen, staat in de belangstelling van Ligue 1-club Montpellier.

Dat meldt Voetbal International. De Franse club wil Van Rhijn binnenhalen, maar moet eerst financiële ruimte maken door een aantal spelers te verkopen. Ook Willem II zou geïnformeerd hebben naar Van Rhijn, die gratis opgepikt kan worden.

De 29-jarige verdediger kwam vorig seizoen tot negentien wedstrijden in het shirt van Heerenveen. Hij kon zijn contract in Friesland verlengen, maar besloot dat niet te doen. Naar verluidt waren OFI Kreta, Amiens, Maccabi Haifa en Panathinaikos geïnteresseerd in Van Rhijn, maar tot een transfer kwam het niet.

Van Rhijn legde eerder al een aanbod van ADO naast zich neer en lijkt nu op weg naar Montpellier, dat dus eerst spelers moet verkopen. Willem II houdt ondertussen contact met de verdediger en hoopt nog steeds op een deal.

In België is Van Rhijn bekend van zijn periode bij Club Brugge. Daar speelde hij uiteindelijk wel maar vijftien wedstrijden.