Sels zit geblesseerd thuis: Lastig om geen doel op korte termijn te hebben

Sels zit geblesseerd thuis: "Lastig om geen doel op korte termijn te hebben"

03-09-2020 14:15

Matz Sels beleeft mindere dagen, nu hij met een achillespeesblessure thuis zit. "Wat ik vooral last vind, is dat ik geen doel heb op korte termijn", zucht de doelman in gesprek met Het Nieuwsblad.

Sels revalideert dus in België en niet in het Franse Straatsburg, waar hij voetbalt. Al bezoekt hij zijn medespelers wel een keer om de twee weken. "Het deed echt deugd om de jongens terug te zien", zegt hij. "Anderzijds zou ik het ook lastig vinden om continu bij de ploeg te zijn. Ik zou de euforie bij een overwinning of de ontgoocheling bij een nederlaag niet op dezelfde manier ervaren als zij. Daarom denk ik dat het beter is dat ik hier zit. Wel meer spelers die zwaar geblesseerd zijn, pakken het zo aan."

De coronacrisis en de aansluitende blessure zorgen ervoor dat de ex-doelman van onder meer KAA Gent al een halfjaar aan de zijlijn staat. "Wat ik vooral lastig vind, is dat ik geen doel heb op korte termijn", legt hij uit. "Normaal zit je in de gym en weet je: Dit weekend is er een wedstrijd. Maar het enige waarnaar ik nu kan uitkijken, is de volgende stap in mijn revalidatieproces. Tegen het einde van deze week hoop ik dat die bot van mijn voet mag en dat ik opnieuw kan beginnen stappen met krukken."

Bezoekje brengen
In de tussentijd heeft Sels zijn handen meer dan vol. Niet met ballen die hij moet pakken, maar met de trainingscursus waar hij samen met enkele Rode Duivels aan deelneemt. "Door de coronacrisis kregen we de afgelopen maanden een paar keer vir­tueel les. Het was best fijn om de jongens op die manier nog eens te zien. Ik zou nu ook graag langsgaan in Tubeke, maar de coronaregels zijn echt heel strikt."