De Witte: Ik had niet de indruk dat het nog zou goedkomen met Thorup

De Witte: "Ik had niet de indruk dat het nog zou goedkomen met Thorup"

03-09-2020 12:45
18

Het ontslag van coach Jess Thorup bij KAA Gent deed heel wat stof opwaaien. Bij Het Laatste Nieuws wordt voorzitter Ivan De Witte aan de tand gevoeld. Hij geeft meer uitleg bij dat ontslag, maar geeft Thorup ook een pluim. 

"Vorig seizoen hebben wij met Jess fantastische wedstrijden gespeeld", geeft De Witte aan. "Wij wilden met een aantal versterkingen ervoor zorgen dat we schorsingen en blessures konden opvangen. Als bijvoorbeeld Vadis of Kums uitviel, was er a priori een probleem - vandaar de komst van Dorsch. Ik geloofde dat we met Thorup een kans maakten om dit seizoen zeer hoog te eindigen."

De stemming sloeg echter snel weer om. "In de laatste twee wedstrijden van de vorige competitie, tegen Cercle en tegen Charleroi, vertoonde de ploeg defensief enorme mankementen. Daarna, in onze laatste oefenwedstrijd voor de nieuwe competitie, op Waregem, kwamen we in de eerste minuut 1-0 achter en stond het na acht minuten 2-0 - defensief was het... Vervolgens idem dito op Sint-Truiden, idem dito tegen Kortrijk..."

"Dan kom je op het punt dat je de vraag stelt: 'Wat gaan we doen?' Het antwoord is niet evident. Aan wát voor beslissing je dan ook neemt, hangt een risicomarge vast. Dan is het mijn verantwoordelijkheid als voorzitter om de knoop door te hakken. Ik had de indruk dat het niet meer zou goedkomen op het veld - met name in defensief opzicht."