Rode Duivels komen net terug uit vakantie: Ik maak mij geen zorgen

Rode Duivels komen net terug uit vakantie: "Ik maak mij geen zorgen"

03-09-2020 12:15
10

De Rode Duivels moeten het in de Nations League gaan opnemen tegen Denemarken en IJsland. Geen sinecure, ook al omdat heel wat toppers nauwelijks trainingen in de benen hebben. Volgens sportarts Chris Goossens wordt dat echter geen probleem. 

Toppers als Eden Hazard en Romelu Lukaku komen net terug uit vakantie. Zijn ze al klaar om zich te geven in wedstrijden met inzet?

"Die mannen zijn zo professioneel dat ze de draad snel weer oppikken", verzekert Goossens bij Het Nieuwsblad. "Bovendien hebben ze maar een korte vakantie van één of twee weken achter de rug. Ze zullen hun lichaam wel een beetje onderhouden hebben, want ze wisten dat de interlands eraan kwamen en geloof me: ze willen echt niet op hun bek gaan."

Volgens Goossens hoeft bondscoach Martinez dus niet voorzichtig te zijn. "Ik maak mij geen zorgen en zou eender wie van de selectie meteen twee keer 90 minuten laten spelen. De kans op blessures zal misschien iets groter zijn dan anders door de mindere voorbereiding, maar dat is eigenlijk onvoorspelbaar."