Groen licht: KV Mechelen speelt volgende wedstrijd voor 5.000 supporters

Groen licht: KV Mechelen speelt volgende wedstrijd voor 5.000 supporters

03-09-2020 11:30 Laatste update: 11:30
5

KV Mechelen speelt op 12 september thuis tegen KV Oostende. Liefst 5.200 abonnees kunnen die wedstrijhd bijwonen. Daarover heeft de club een akkoord met de veiligheidsdiensten en de stad. 

Abonnees van KV Mechelen hebben tot zondagmiddag de tijd om hun bubbel van maximum vijf mensen door te geven. Als de vraag te groot is, dat zal er geloot worden door de club. Daarop worden de tickets toegestuurd.

Het stadion wordt opgedeeld in compartimenten van telkens 400 fans. Daarnaast is een mondmasker dragen verplicht en geldt er een registratiebericht voor alle fans die het stadioin binnengaan. 

Frank Lagast, de CEO van KV Mechelen, is opgetogen. "Ik ben echt blij dat we met de politie, de stad Mechelen en met burgemeester Alexander Vandersmissen op een constructieve manier een oplossing hebben gevonden om 5.200 toeschouwers veilig in ons AFAS Stadion te ontvangen", vertelt hij bij Het Laatste Nieuws. 

"We rekenen op onze trouwe supporters om tijdens deze wedstrijd een basis te leggen voor volgende matchen met publiek en te laten zien aan de buitenwereld dat onze ploeg vurig aanmoedigen kan, met respect voor de strikte maatregelen."