Beoogde vervanger Kompany leert Guardiola kennen: Ging makkelijk

Beoogde vervanger Kompany leert Guardiola kennen: "Ging makkelijk"

02-09-2020 20:44

De aanwezigheid van Pep Guardiola is een belangrijke reden geweest voor de keuze van Nathan Aké voor Manchester City. In Voetbal International vertelt de Oranje-verdediger over het gesprek dat hij met de City-manager had.

"We hebben het eerst over het normale leven gehad. Dat gaat over van alles, familie en hoe we als persoon zijn. Dat ging makkelijk en automatisch", zegt Aké in gesprek met VI. "Het is leuk om iemand zo te leren kennen en hij mij ook. Daarna ging het over dat ik op meerdere posities kan spelen. Daar zijn ze blij mee en dat heb ik te horen gekregen. Het is een bonus denk ik, dat ik op drie posities kan voetballen. Ik vond dat we een goed gesprek met elkaar hadden. Er was een warm gevoel, dat voelde gelijk goed."

Manchester City betaalde 45,5 miljoen euro aan Bournemouth voor de 25-jarige verdediger. "Ik zag het als een heel mooie stap. En zeker met een manager als Guardiola weet ik zeker dat ik veel kan leren. Daarnaast ligt de manier waarop zij spelen me gewoon goed. Ik heb zo vaak tegen ze gespeeld, dat is heel lastig. Om dan de kans te krijgen er zelf te voetballen en met zo’n grote manager te werken is fantastisch. Die kans heb ik gelijk gepakt", aldus Aké, die in het verleden voor Chelsea speelde.