Rakitic verlaat Barcelona voor Sevilla: 'Ging niet om de boodschap van Koeman'

Rakitic verlaat Barcelona voor Sevilla: 'Ging niet om de boodschap van Koeman'

02-09-2020 19:37

Ivan Rakitic heeft woensdagmiddag afscheid genomen van Barcelona. Op een persconferentie vertelde de Kroaat dat hij niet weggaat omdat de nieuwe trainer van de Catalanen, Ronald Koeman, hem dat opgelegd heeft.

De middenvelder wilde graag terug naar Sevilla en toen die kans zich voordeed wilde hij niets anders meer. "Het was meer dat ik voelde dat dit het moment was, dan dat het om de boodschap van de coach (Koeman, red.) ging", zegt de Kroaat op de persconferentie die naar aanleiding van zijn vertrek was ingelast, opgetekend door El Mundo Deportivo. "De tijd is gekomen om mijn gewenste stap naar Sevilla te maken. Ik ben de coach juist erg dankbaar voor zijn communicatie."

Rakitic, die aangeeft dat Barcelona een speciaal plekje in zijn hart zal innemen, verlaat Camp Nou dan ook niet met wrok. "Helemaal niet. Ik begrijp hoe voetbal werkt. Ik ben een open persoon met wie je kan communiceren en dat hebben de club en ik dan ook gedaan. Ik ben erg dankbaar voor de manier waarop ze mij de afgelopen jaren hebben behandeld en er is absoluut geen sprake van wrok, omdat ik hier veel mooie momenten heb beleefd."