Koeman mag Barça-recordaankoop weer begroeten: Bayern zwaait Coutinho uit

Koeman mag Barça-recordaankoop weer begroeten: Bayern zwaait Coutinho uit

02-09-2020 15:45

Ronald Koeman kan Philippe Coutinho binnenkort weer begroeten op het trainingsveld. FC Barcelona verhuurde de Braziliaanse recordaankoop vorig seizoen aan Bayern München, dat Coutinho woensdag officieel heeft uitgezwaaid.

Bayern had Coutinho voor 120 miljoen euro definitief over kunnen nemen, maar besloot eind mei al om de koopoptie in de huurovereenkomst niet te lichten. De 28-jarige spelmaker maakte nog wel het verlengde seizoen af met Bayern en legde beslag op de landstitel, de DFB-Pokal én de Champions League. Bayern heeft hem woensdag het allerbeste gewenst voor de toekomst. "We gaan na één seizoen al uit elkaar, maar we willen nogmaals benadrukken wat voor geweldige en toegewijde speler Philippe is", laat sportief directeur Hasan Salihamidzic weten.

Coutinho keert nu terug naar Barça, dat hem in januari 2018 voor 145 miljoen euro binnenhaalde en hem tot medio 2023 vastlegde. Of de recordaankoop nog lang zal blijven, is vooralsnog de vraag. De oud-speler van onder meer Liverpool werd in het geruchtencircuit al regelmatig gelinkt aan een terugkeer naar de Premier League.