De Bruyne diende in 2019 klacht tegen De Koster: “Hij is met stomheid geslagen”

De Bruyne diende in 2019 klacht tegen De Koster: “Hij is met stomheid geslagen”

02-09-2020 14:44
20

Kevin De Bruyne diende in 2019 een klacht in tegen manager Patrick De Koster. De twee leken altijd een goede relatie te hebben. De entourage van de makelaar is met stomheid geslagen. Tegenover Sporza geeft advocaat Louis De Groote meer informatie.

De Koster reageerde onthutst op het feit dat KDB zelf de klacht indiende. “Totaal verontwaardigd. Zoals al eerder gezegd, kan hij dat niet geloven. Hij is met stomheid geslagen. Ik kan niet in detail treden over het onderzoek zelf. Ik kan alleen maar zeggen, dat de lijn die mijn cliënt aanhoudt, is dat hij altijd alles in het belang van zijn cliënt – in dit geval meneer De Bruyne - heeft gedaan en dat hij op geen enkele manier een misdrijf zou hebben gepleegd in het nadeel van meneer De Bruyne of zijn entourage.”

Advocaat De Groote spreekt alle beschuldigingen tegen. De Koster zou géén ongeoorloofde premies hebben opgestreken. “In geen enkel geval. Alles wat hij heeft gedaan, is in alle transparantie gebeurd en maakt ook deel uit van zijn boekhouding, die in beslag genomen is.” De relatie tussen manager en cliënt was altijd goed. “Meneer De Bruyne heeft zelf ook bevestigd dat het veel meer is dan gewoon een makelaar, maar ook een vriend."

Vadermoord en dolk in de rug
"Wat dat dus doet?”, gaat De Groote verder. “We hebben de termen "vadermoord" gehoord, "een dolk in de rug". Het kan van alles zijn. Dat is het gevoel dat er overheerst. Precies omdat er geen enkele aanleiding is geweest voor meneer De Koster om te geloven dat zoiets zich achter zijn rug had afgespeeld. Hij is tot op het laatste moment tot vorige week alles blijven doen in het belang van. Er is nooit een vuiltje aan de lucht geweest. Ze bleven elkaar ook onophoudelijk zien.”