Ontknoping nadert: Jorge Messi landt in Barcelona met boodschap van Lionel

Ontknoping nadert: Jorge Messi landt in Barcelona met boodschap van Lionel

02-09-2020 08:00
3

De vader van Lionel Messi, Jorge, is zojuist in Barcelona geland om te gaan praten met clubpresident Josep Maria Bartomeu. Volgens Spaanse media wil Messi senior wel luisteren naar Bartomeu, maar blijft de boodschap hetzelfde: Messi wil weg.

In Barcelona nadert het uur U in de soap rond Lionel Messi. Nu zijn vader voet op Spaanse grond gezet heeft, verzamelen alle media zich buiten het vliegveld om een quote van Jorge op te vangen. De kans daarop is klein: Messi senior zal direct naar het kantoor van Bartomeu gebracht worden om de situatie rond Leo te bespreken.

Een verzoening lijkt onmogelijk. Marca meldt dat Jorge naar Spanje is gekomen met de boodschap dat Lionel nog altijd weg wil. Bartomeu hoopt dat nog te voorkomen om gezichtsverlies te besparen: hij wil niet de boeken ingaan als de president die Neymar én Messi liet vertrekken. Bartomeu gaat het kamp-Messi woensdag daarom een nieuwe aanbieding doen tot medio 2022.

Het gesprek zal uiteindelijk vooral gaan over de manier waarop Messi kan vertrekken bij Barcelona. De Argentijn claimt recht te hebben op een transfervrij vertrek vanwege een clausule in het contract. Barcelona wijst op de vastgestelde afkoopsom van 700 miljoen euro in de overeenkomst. Beide partijen willen niet naar de rechtbank, en dus zal er een middenweg gevonden moeten worden.

Na het gesprek tussen Jorge Messi en Bartomeu zal de familie-Messi nog samenkomen, voordat er een definitief besluit over de toekomst genomen wordt.