UPDATE: Ook Cercle Brugge krijgt groen licht om fans in Jan Breydel te ontvangen

UPDATE: Ook Cercle Brugge krijgt groen licht om fans in Jan Breydel te ontvangen

02-09-2020 23:32 Laatste update: 11-09-2020 20:45
13

Het wordt steeds waarschijnlijker dat we op de volgende speeldag opnieuw fans in het stadion te zien gaan krijgen. Goed voor heel wat clubs, ook voor Club Brugge.

Aanvankelijk dacht men bij Club Brugge aan zo'n 10.000 tot zelfs 15.000 supporters in het Jan Breydelstadion. Dat leek al snel iets te optimistisch, waardoor men bij Club Brugge een lager aantal moest vinden. Uiteindelijk ging men voor het duivelse getal 6666. Daar heeft burgemeester Dirk De fauw nu een beslissing over genomen.

Volgens De Krant van West-Vlaanderen liet De fauw het voorstel evalueren door de politie en de stedelijke sportdienst. Die gaven een positief advies, waarop ook De fauw akkoord ging met het voorstel. Nu wacht men bij Club Brugge enkel nog op minister van Sport Ben Weyts om alles officieel te maken.

Update: Voor Cercle Brugge is er echter nog geen akkoord. ‘Het dossier van Cercle wordt herbekeken, omdat de Vereniging graag eten en drinken zou toelaten op de tribunes. De stad wil eerst duidelijkheid over hoe groenzwart dat wil organiseren. Cercle speelt pas op 20 september voor het eerst weer een thuismatch’, klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Update: Ook Cercle Brugge kan supporters toelaten in het Jan Breydelstadion, dat laat de club zelf weten op de officiële kanalen. ‘Cercle kreeg deze namiddag groen licht van de bevoegde overheidsdiensten om vanaf ma 21/09 opnieuw thuiswedstrijden met beperkt publiek af te werken!’, klinkt het.