OFFICIEEL: Club Brugge doet opnieuw zaken met RKC, Ngonge naar Nederland

OFFICIEEL: Club Brugge doet opnieuw zaken met RKC, Ngonge naar Nederland

01-09-2020 17:27 Laatste update: 18:11
31

Na Ahmed Touba heeft Club Brugge opnieuw zaken gedaan met RKC. Het heeft ook Cyril Ngonge naar de Nederlanders laten vertrekken.

Dat maakte de Nederlandse club bekend via de officiële kanalen. Ngonge komt definitief over van Club Brugge, waar hij geen plaats meer had in de A-kern. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023. Ngonge is al de tweede speler die RKC weghaalt bij Club Brugge. Eerder trok het Ahmed Touba aan.

''Cyril is een jongen die we al een tijdje op de korrel hebben", vertelt algemeen directeur Frank van Mosselveld. "Met zijn komst halen we onze gewenste aanvallende versterking in huis. Hij is snel, behendig en is iemand die continu voor dreiging weet te zorgen. We zijn dan ook erg blij dat we Cyril aan ons hebben kunnen binden.''

Ngonge is een jeugdproduct van Club Brugge, maar wist nooit echt door te breken bij de Bruggelingen. Hij kwam amper drie keer uit voor Blauw-Zwart. Afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan PSV, waar hij vooral voor het B-elftal uitkwam.