Roef boven Bodart, logische verklaring voor keuze Martinez

Roef boven Bodart, logische verklaring voor keuze Martinez

01-09-2020 16:34
18

Davy Roef mag zich melden bij de Rode Duivels. De doelman van KAA Gent vervangt Hendrik Van Crombrugge. Roef kreeg onder meer de voorkeur op Arnaud Bodart van Standard en daar is een logische verklaring voor.

Van Crombrugge is niet volledig fit en Martinez stuurde hem daarom terug naar RSC Anderlecht. De bondscoach riep als vervanger Roef op. Vooral in Wallonië snapten heel wat fans de keuze van de bondscoach niet. Zij hadden liever Bodart bij de groep gezien.

Toch hoeft de keuze van Roef niet al te hard te verbazen. De doelman – die bij KAA Gent de strijd zal moeten aangaan met Sinan Bolat – komt immers pas als vierde keeper bij de nationale ploeg. Thibaut Courtois, Simon Mignolet en Koen Casteels moet Roef nog voor zich dulden. De kans dat Roef in actie moet komen tegen Denemarken of IJsland is dus nagenoeg nihil.

Om Bodart als opvulling van de kern bij de groep te halen, is dus niet zo ideaal. De doelman van Standard is immers opgeroepen voor de Belgische Beloften. Die spelen dinsdag 8 september tegen Duitsland. De kans is groter dat Bodart daar wel kan spelen. Bij de Beloften moet Bodart enkel nog afrekenen met Mile Svilar.

Thomas Kaminski was trouwens geen optie voor Martinez. Na zijn transfer naar Blackburn zit hij in Engeland in quarantaine.