Van Crombrugge keert terug naar Anderlecht, Martinez haalt Roef bij de groep

Van Crombrugge keert terug naar Anderlecht, Martinez haalt Roef bij de groep

01-09-2020 15:08
21

Roberto Martinez ziet weer een speler uitvallen bij de Rode Duivels. Hendrik Van Crombrugge keert terug naar RSC Anderlecht. Davy Roef van KAA Gent komt hem vervangen.

Van Crombrugge miste dit seizoen nog geen minuut bij Anderlecht. Nu haakt hij wel af bij de Rode Duivels. 'Hij is niet 100 procent fit en keert terug naar Anderlecht', laat de Belgische voetbalbond dinsdag weten. 

Met Thibaut Courtois, Simon Mignolet en Koen Casteels heeft Martinez nog drie keepers in de rangen om de duels tegen Denemarken en IJsland partij te geven. Toch kiest de bondscoach om er nog een doelman bij te halen. Davy Roef mag zich melden in Tubize. Voor hem is dat de eerste keer. 

Roef was vorig seizoen bij Anderlecht tweede of derde keuze achter Van Crombrugge. Deze zomer trok hij transfervrij naar KAA Gent. Ondertussen haalden de Buffalo's Sinan Bolat om te concurreren met Roef. Terwijl Thomas Kaminski de Ghelamco Arena verliet. 

Van Crombrugge is de tweede speler van Anderlecht die forfait moet geven voor de Rode Duivels. Elias Cobbaut staat immers maanden geblesseerd aan de kant. Ook Dedryck Boyata, Nacer Chadli en Divock Origi haakten geblesseerd af. Thomas Vermaelen mag dan weer niet naar Europa reizen om te spelen voor de Rode Duivels.