KAA Gent is blij met loting tegen Rapid Wien: “Het kon zeker slechter”

KAA Gent is blij met loting tegen Rapid Wien: “Het kon zeker slechter”

01-09-2020 10:25

KAA Gent neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen het Oostenrijkse Rapid Wenen. Tegenover Het Laatste Nieuws laten assistent-coach Wim De Decker en middenvelder Sven Kums zich uit over de loting.

"Ik ben héél blij dat we thuis mogen spelen", begint assistent-coach De Decker. "We hebben intussen al wat beelden van Rapid bekeken, we moeten niet klagen over deze loting. Dat is geen garantie op succes, maar het had erger gekund, met bijvoorbeeld een verplaatsing naar PAOK Saloniki.”

Van de drie mogelijke tegenstanders is Rapid de beste voor KAA Gent. “Als ik de drie mogelijke tegenstanders zag (AZ had ook gekund, red.) en de kans op uit en thuis, dan had ik deze match liefst van al uit de bus zien komen”, aldus De Decker.

"We mogen niet ontevreden zijn met deze loting", gaat Kums verder. "We weten weinig over Rapid, dat kan een nadeel zijn. Ik stel toch vast dat zij van onze drie mogelijke tegenstanders de hoogste coëfficiënt hebben. Maar we hebben het geluk dat we thuis mogen spelen. Het kon dus zeker slechter."