Foute keuze van KAA Gent? Bölöni is een serieuze miscast”

Foute keuze van KAA Gent? "Bölöni is een serieuze miscast”

01-09-2020 09:13
19

KAA Gent koos ervoor om Jess Thorup te ontslaan en Laszlo Bölöni aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer. In de Tribune van Sporza geeft Tom Boudeweel zijn mening over de aanstelling van de Roemeen.

Bölöni was eerder actief bij Antwerp en ook daar kreeg de trainer soms kritiek op zijn speelwijze. "Iedereen kent Laszlo Bölöni. We spreken van oubollige trainingsmethodes van 20, 30 of 40 jaar geleden. Wordt er nu met data of met videoanalyse gewerkt? We zijn per slot van rekening in 2020.”

"Voorzitter Ivan De Witte wil altijd iets leren van zijn coach maar ik vraag mij af wat hij op voetbalvlak kan leren van deze coach, die zich als een tiran laat verkopen maar toch een lieve bompa is. Dit is een serieuze miscast voor Gent als je het mij vraagt”, aldus Boudeweel.

Vadis
Boudeweel denkt dat de spelers van KAA Gent niet bij de speelstijl van Bölöni passen. "De heilige tweevuldigheid (Ivan De Witte en Michel Louwagie) pakt graag uit met 'onze man', onze Vadis Odjidja. Als er nu één voetballer is die graag het balletje laat rondgaan, dan is het wel Vadis.”

"Dat is het DNA van AA Gent en dat was ook de klasse van de ploeg, met een perfecte people manager als Thorup. Nu haal je iemand binnen die Vadis een stijve nek gaat bezorgen. Vadis zal niet meer in het stuk voorkomen en er gaat niet meer gevoetbald worden. Dus dat vind ik absoluut een vreemde keuze."