UPDATE: 'Engelse transfer Koulibaly (ex-Genk) dichterbij, Napoli oog op vervanger'

UPDATE: 'Engelse transfer Koulibaly (ex-Genk) dichterbij, Napoli oog op vervanger'

31-08-2020 18:58 Laatste update: 03-09-2020 14:59
9

Kalidou Koulibaly heeft een persoonlijk akkoord met Manchester City over een transfer. De Engelse ploeg moet wel nog een overeenkomst vinden met Napoli, maar er wordt verwacht dat de overstap snel beklonken kan zijn.

Dat meldt France Football. Koulibaly werd door Napoli weggeplukt bij KRC Genk in de zomer van 2014. In Zuid-Italië ontwikkelde hij zich tot één van de beste verdedigers in Europa. De voorbije jaren hebben verschillende ploegen geprobeerd hem weg te halen bij Napoli, maar dat stuitte telkens op verzet van voorzitter Aurelio De Laurentiis.

Dit keer lijkt de excentrieke voorzitter van Napoli wel te willen meewerken. De timing is ideaal: Koulibaly is ondertussen 29 jaar en kan nu nog veel geld opbrengen. De Senegalees zou al een persoonlijk akkoord hebben met Manchester City, maar tussen beide clubs was er nog geen contact volgens France Football, maar daar zou snel verandering in komen.

Napoli mikt op een transferbedrag van 80 miljoen euro. Dat ligt perfect binnen de mogelijkheden van City. Voor Koulibaly wacht een vorstelijk salaris mocht hij de overstap maken naar het Etihad Stadium. De Senegalees kan een contract voor vijf jaar tekenen ter waarde van tien miljoen euro per seizoen.

UPDATE: Er lijkt schot te komen in de zaak rond Koulibaly. Football Italia meldt namelijk dat de Senegalees weg mag voor Aurelio De Larentiis, voorzitter van Napoli, 'voor het juiste bod'. De Italianen zouden zelfs al bezig zijn met een vervanger voor de centrale verdediger. Sokratis Papastathopoulos van Arsenal kan immers de omgekeerde beweging maken dan Koulibaly, van de Premier League naar de Serie A.