Feyenoord mag eerste drie thuiswedstrijden 13000 supporters binnenlaten

Feyenoord mag eerste drie thuiswedstrijden 13000 supporters binnenlaten

31-08-2020 17:45
9

Feyenoord mag de eerste drie thuiswedstrijden bijna 13.000 supporters per wedstrijd verwelkomen, zo maakt de Nederlandse club bekend. Dat is veel meer dan in de voorbereiding was toegestaan.

De gemeente Rotterdam heeft Feyenoord laten weten dat er de eerste drie thuisduels (tegen FC Twente, ADO Den Haag en Sparta) 13.000 fans welkom zijn, mede op basis van het goede verloop van de oefenwedstrijden in augustus, schrijft de club.

Voor het oefenduel met Sparta van zondag 9 augustus waren er aanvankelijk 6000 supporters welkom, maar na inmenging van premier Mark Rutte werd dit teruggebracht naar 3000. Dat had alles te maken met zingende Feyenoord-fans, die zich tijdens de eerste openbare training in De Kuip lieten horen. Dat is op dit moment tegen de regels in Nederland.

Nu hebben de autoriteiten besloten om dat aantal bijna te verdubbelen. Er geldt echter nog altijd een mondkapjesplicht, net zoals in België. Hier hopen de clubs na de interlandperiode hun stadions ook opnieuw te mogen openstellen voor publiek. Zo heeft Standard al een akkoord met de burgemeester van Luik om tot 10.000 fans toe te laten op Sclessin.