Louwagie over uitlatingen Yaremchuk: “Hij moet dit binnenskamers doen”

Louwagie over uitlatingen Yaremchuk: “Hij moet dit binnenskamers doen”

31-08-2020 16:33
21

Roman Yaremchuk sprak na afloop van de eerste driepunter van het seizoen van KAA Gent duidelijke taal. De Buffalo’s wonnen met 1-0 van KV Mechelen, maar de aanvaller is niet tevreden met de speelstijl van Laszlo Bölöni. Manager Michel Louwagie reageert op de uitlatingen.

De aanvaller geeft vaker zijn mening bij KAA Gent. “Yaremchuk is een emotionele kerel", minimaliseert Louwagie de uitspraken. "Het is niet de eerste keer dat hij dit doet, misschien wel in de media, maar niet in het algemeen. Zoals de trainer zei, als je je mening wil geven, moet je dat binnenskamers doen."

"Het moment is ook niet ideaal omdat Yaremchuk vertrokken is voor twee matchen met de nationale ploeg (van Oekraïne). Ik heb hem dus niet meer gesproken. De trainer moet daarop reageren, maar ik ben overtuigd dat hij vandaag de bladzijde al heeft omgedraaid. Het belangrijkste was gisteren winnen”, citeert Sporza.

"Sport is emotie”, vervolgt Louwagie. “Daar moet je mee leven, het een plaats geven en vergeten. Nu moeten we focussen op de toekomst. Het is het recht van Yaremchuk om iets te denken. Vorig jaar speelden we met twee spitsen met Jonathan David daarachter. Veranderen van systeem vraagt aanpassingen en meedenken van de spelers."