Kompany moet Anderlecht op de rails krijgen: We mogen geen wonderen verwachten

Kompany moet Anderlecht op de rails krijgen: "We mogen geen wonderen verwachten"

31-08-2020 15:30
16

Twee weken terug verraste RSC Anderlecht vriend en vijand door Vincent Kompany voor te stellen als nieuwe hoofdtrainer, nadat de Rode Duivel besliste om een punt te zetten achter zijn spelersloopbaan. Volgens Wilfried Van Moer is dat geen garantie op succes.

De gewezen Rode Duivel wil eerst de resultaten afwachten alvorens conclusies te trekken over de beslissing van Anderlecht. "Ik durf geen voorspelling te doen over de trainerscarrière van Vincent Kompany. Hij was een fantastische voetballer, met een uitstekend inzicht. Bovendien heeft hij persoonlijkheid te koop. Dus zou je mogen verwachten dat hij het zal maken als coach", aldus Van Moer in Het Belang van Limburg.

"Maar ik heb geen enkele basis om dat nu ook al daadwerkelijk te geloven. Kan hij de spelers raken? Kan hij hen beter maken? Begrijpen de spelers wat hij wil overbrengen? Vele vragen, waar de komende maanden antwoorden op zullen moeten komen. Maar we mogen nu ook weer geen wonderen verwachten van Kompany."

Van Moer weet dat er wel meer verandering nodig is bij Anderlecht. "Het is al meerdere jaren aan het slabakken, je kan die club niet meer vergelijken met de ongenaakbare machine van vroeger. Dus moet je Kompany ook correct beoordelen en niet op de basis van de roemrijke Anderlecht-geschiedenis", besluit hij.