Onrust bij KAA Gent? Veel frontaler kan Yaremchuk zijn coach niet aanvallen

Onrust bij KAA Gent? "Veel frontaler kan Yaremchuk zijn coach niet aanvallen"

31-08-2020 12:01
28

Ondanks de overwinning waren er zondag weinig lachende gezichten bij KAA Gent. Vooral niet bij Roman Yaremchuk, die bijzonder kritisch was over de manier van spelen tegen KV Mechelen. "Een frontale aanval richting Laszlo Bölöni", zo oordeelt Peter Vandenbempt.

"We spelen niet als een topclub, maar als een tweedeklasser", gaf Yaremchuk achteraf aan. Duidelijke kritiek richting Bölöni en zijn tactiek. Dat vindt ook Vandenbempt, die gelooft dat wel meer spelers van Gent niet tevreden zijn. "Als alle spelers die op dit moment ontevreden zijn met het ontslag van Jess Thorup en de aanpak van Bölöni naar een andere club moeten zoeken, gaat Bölöni zelf weer moeten meevoetballen", klinkt het bij Sporza.

"Gezond lijken de verhoudingen op dit moment niet te zijn", gaat Vandenbempt verder. "Het probleem is dat die Gentse fans er net zo over denken, zoals Yaremchuk aangaf. Zo blijkt uit de vele reacties na het ontslag van Thorup en de aanstelling van Bölöni."

Zorgt de kritiek van Yaremchuk nog voor problemen bij Gent? "Yaremchuk is in de eerste plaats iemand die altijd heel streng is voor zichzelf ook tijdens publieke interviews. Het is een jongen die nadenkt. Dus zijn verzuchtingen zomaar weghoesten (Bölöni was kritisch over de uitspraken van Yaremchuk, red.), zou ik toch niet doen", besluit Vandenbempt.