Standard krijgt met Bala Town haalbare kaart in Europese opener

Standard krijgt met Bala Town haalbare kaart in Europese opener

31-08-2020 13:12 Laatste update: 13:12
17

In navolging van KAA Gent kent ook Standard Luik haar eerste tegenstander in het Europese avontuur. In de tweede voorronde van de Europa League treft de ploeg van Philippe Montanier Bala Town. Dat zou een haalbare kaart moeten zijn.

Voor aanvang van de loting was Standard al verzekerd van een reekshoofdstatus, waardoor het het duel als favoriet zou ingaan. De mogelijke tegenstanders waren eerder al herleid tot drie: Progrès Niedercorn (Luxemburg), Bala Town (Wales) en Viking FK (Noorwegen). Uiteindelijk heeft het lot Bala Town dus aangeduid, de wedstrijd wordt op 17 september in Wales gespeeld.

In de vorige voorronde kwam Bala Town al in actie. De Welshmen haalden het met het kleinste verschil van Valletta (0-1). Niet alleen door het verwachte klasseverschil is Standard de uitgesproken favoriet, ook de recente resultaten spelen de Rouches in de kaart. Na vier speeldagen in de Jupiler Pro League prijkt een knappe 10 op 12 op het rapport en staat het tweede in de rangschikking.

Als de Luikenaars naar de groepsfase van de Europa League willen, ligt er wel nog wat werk op de plank. Na deze tweede voorronde staan er immers nog twee voorrondes gepland. Die worden overigens allemaal afgewerkt met rechtstreeks uitschakeling.