Spannende dag voor Gent: nog drie kandidaten voor eerste duel in Champions League

Spannende dag voor Gent: nog drie kandidaten voor eerste duel in Champions League

31-08-2020 10:45
5

Het is Transfer Deadline Day, altijd spannend, maar bij KAA Gent komt er nog wat extra stress bij. Deze middag wordt namelijk ook geloot voor de volgende voorronde in de Champions League. Daarin stromen de Buffalo's in. Het aantal mogelijke tegenstanders is al herleid tot drie.

Sinds de wedstrijden in de tweede voorronde achter de rug zijn, weet Gent al uit welk trio de eerste opponent zal komen. AZ Alkmaar (Nederland), PAOK (Griekenland) en Rapid Wien (Oostenrijk) zijn de kanshebbers. Deze middag wordt duidelijk tegen wie de vice-kampioen het zal moeten opnemen. Vanaf 12u begint de UEFA aan de loting.

De levensbelangrijke wedstrijd zal op 15 of 16 september gespeeld worden. Als KAA Gent wint, dan is het sowieso al zeker van de poulefase in de Europa League. Voor een avontuur in de Champions League moet het ook de vierde voorronde nog doorspartelen. Als Benfica of Dinamo Kiev wordt uitgeschakeld in de komende ronde, dan is KAA Gent ook daar reekshoofd.

Overigens heeft ook Standard Luik een loting in het verschiet, weliswaar in de Europa League. De Rouches treden aan in de tweede voorronde. Het aantal mogelijke tegenstanders is daar ook al herleid tot drie.