'Ajax dreigt 'teenage sensation' te verliezen: Chelsea heeft beste papieren'

'Ajax dreigt 'teenage sensation' te verliezen: Chelsea heeft beste papieren'

31-08-2020 10:20 Laatste update: 10:20
11

Ajax dreigt jeugdspeler Amourrichio van Axel Dongen te verliezen aan Chelsea. De Premier League-club wil profiteren van de contractsituatie van de aanvaller bij Ajax.

Dat meldt The Telegraph. Van Axel Dongen kan binnenkort een profcontract tekenen bij Ajax, maar werd het vooralsnog niet eens met de Amsterdamse club. Chelsea ruikt bloed en hoopt de zestienjarige aanvaller te verleiden naar Londen te komen. Hij kan hiermee Hakim Ziyech achterna, die volgend seizoen ook op Stamford Bridge te bewonderen is.

Naast Chelsea zijn ook Manchester United en Manchester City geïnteresseerd in Van Axel Dongen, maar The Blues hebben de beste papieren om hem binnen te halen. Eerder werden Borussia Dortmund, Bayern München en FC Barcelona al gelinkt aan de speler van Ajax O18. Van Axel Dongen wordt in Engeland omschreven als een 'teenage sensation'. 

Van Axel Dongen speelt sinds 2013 in de jeugdopleiding van Ajax, maar tot een debuut in het eerste elftal lijkt het niet te gaan komen. Vorig seizoen speelde de aanvaller in de O17 van Ajax.