Bölöni heeft boodschap voor Gent-aanvaller: Dan moet hij andere club kiezen

Bölöni heeft boodschap voor Gent-aanvaller: "Dan moet hij andere club kiezen"

31-08-2020 07:00 Laatste update: 07:08
32

KAA Gent kon voor het eerst dit seizoen winnen. In eigen huis versloegen de Buffalo's KV Mechelen met 1-0. Toch is het allerminst rustig in de Ghelamco Arena. Zo hekelt Roman Yaremchuk het defensieve spel van trainer Laszlo Bölöni, die op zijn beurt fel reageerde.

"Dit zijn drie heel belangrijke punten voor ons", stak Yaremchuk van wal in Het Nieuwsblad. "Maar iedereen heeft een slecht gevoel na onze match. Want we speelden niet als Gent. Het is moeilijk voor ons team want we moeten spelen als één van de beste ploegen in België maar nu lijken we wel op een ploeg uit tweede klasse", klinkt het bijzonder streng bij de Gent-spits.

"Ik begrijp niet hoe we spelen", vervolgde hij. "We hadden nog niet veel tijd met deze coach, dus we begrijpen nog niet zo goed onze tactiek. We spelen erg defensief. Maar het is niet goed voor ons. We zijn AA Gent en zeker thuis moeten we meer tonen. Als de supporters dit zien, zullen ze terecht kritisch zijn", aldus Yaremchuk.

Duidelijke boodschap van Bölöni
Bölöni reageerde op zijn beurt hard op de uitlatingen van Yaremchuk. "Ik wil geen conflict en waardeer hem enorm, maar als Yaremchuk niet tevreden is, moet hij maar een andere club kiezen. Ik ben niet hier om alle adviezen van elke speler in mijn besluitvorming mee te nemen. Enkel de club telt", klinkt het bij de Gent-coach.

"Ik zie heus wel de kwaliteiten van mijn spelers maar ook hun gebreken. Ik begrijp heel goed dat ze opmerkingen hebben, maar ze moeten ook zelf presteren. Ik ben na afloop van dit duel best tevreden over bepaalde zaken, maar we speelden nog wisselvallig. Maar nu telde voor mij enkel het resultaat", besluit Bölöni.