KAA Gent toont twee gezichten in de wedstrijd tegen KV Mechelen

30-08-2020 22:50
1

KAA Gent versloeg KV Mechelen met 1-0 dankzij een doelpunt van Anderson Niangbo. De thuisploeg speelde een goede eerste helft en kwam op voorsprong dankzij een foutje in de defensie van KV Mechelen. In de tweede helft koos KAA Gent voor de organisatie. VoetbalPrimeur.be zet alle feiten even op een rijtje.

Frivool KAA Gent in de eerste helft
De eerste thuiswedstrijd van Laszlo Bölöni startte goed, de thuisploeg zette druk vooruit en creëerde enkele kansjes. Het bracht enkele mooie combinaties op de mat waar vooral Sven Kums en Tim Kleindienst de motoren van dienst waren. De eerste 30 minuten waren beter dan de afgelopen drie wedstrijden volgens sommige supporters van KAA Gent. Als Bölöni verder kan bouwen op die eerste helft dan mag iedereen die KAA Gent een warm hart toedraagt op beide oren slapen, het speelde goed en attractief voetbal.

Hand van Bölöni zichtbaar in tweede helft
Wie dacht dat KAA Gent op het elan van de eerste helft ging doorgaan kwam bedrogen uit  want de primaire bezorgdheid van de Buffalo’s was de defensieve organisatie. Bölöni zal tijdens de rust duidelijk gehamerd hebben op de defensieve taken van zijn spelers. Het dacht even niet aan het attractieve voetbal, maar eerder aan de broodnodige eerste punten van het seizoen. Echt in verlegenheid kwamen de troepen van Bölöni niet meer, KV Mechelen was te onmondig vooraan.

Goudklompjes Vranckx en Kaboré
KV Mechelen speelde niet zijn beste partij van de competitie, het was aanvallend onmondig en ging te kwistig om met de kansen die ze kregen. Verdedigend ging het in de fout bij de enige treffer van de partij. De positieve punten zijn de twee jonge kerels die dit KV Mechelen toch een extra dimensie geven. Aster Vranckx, die in de belangstelling staat van enkele topclubs, speelde met heel veel flair en présence. Hij speelde waarschijnlijk niet zijn beste wedstrijd maar als 17-jarige toonde dat hij enorm veel talent en capaciteiten heeft. Nog zo’n jonge speler die furore maakt is Kaboré, de rechtsachter van KV Mechelen staat defensief goed en brengt aanvallend heel veel impulsen. Hij is ook nog maar 19 jaar, jammer genoeg voor KV Mechelen staat hij onder contract van Manchester City. Hopelijk kan KV Mechelen nog een jaartje genieten van zijn twee jonge diamanten.