KAA Gent neemt eerste punten van het seizoen tegen matig KV Mechelen

30-08-2020 22:37
13

KAA Gent pakt zijn eerste driepunter van het seizoen dankzij het enige doelpunt van Niangbo. KV Mechelen ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker maar maakte nooit echt aansprak op een doelpunt. Laszlo Bölöni pakt zo zijn eerste en verdiende zege voor zijn nieuwe club.

KAA Gent met een verdiende voorsprong de rust in
KAA Gent was duidelijk van plan om KV Mechelen van bij de start onder druk te zetten, dat resulteerde in enkele kansjes in het eerste kwartier. Vooral Tim Kleindienst was heel erg actief maar zijn pogingen waren net niet precies en krachtig genoeg om Geatan Coucke te verontrusten. KV Mechelen kwam eenmaal onder de druk uit en dat resulteerde in een doelpunt maar de afwerker van dienst, Rob Schoofs, stond buitenspel. Na de eerste 20 minuten kwam KV Mechelen beter in de wedstrijd met een grote kans voor Geoffrey Hairemans, maar die zag zijn schot afgeblokt worden door zijn eigen teammaat.

Het tempo ging wat uit de wedstrijd en de slordigheden stapelden zich op. Na het halfuur was er mistasten in de defensie Rocky Bushiri en Roman Yaremchuk bediende Andrson Niangbo die van dichtbij de 1-0 binnen schoot.

KV Mechelen op zoek naar de gelijkmaker
In het eerste deel van de tweede helft viel er weinig te noteren. KV Mechelen eiste het balbezit op en drukte KAA Gent op hun eigen helft, maar dat resulteerde niet in grote kansen. KAA Gent daarentegen kwam sporadisch eens opzetten via de snelheid van Yaremchuk maar koos toch in de eerste plaats voor de defensieve organisatie. KAA Gent kwam niet meer echt in de problemen, enkel Nikola Storm kwam het dichtst bij een doelpunt maar zag zijn poging eindigen in het zijnet.

Laszlo Bölöni zorgt dus voor de eerste punten van zijn nieuwe ploeg en vermijdt zo een 0 op 12. KV Mechelen verliest een tweede wedstrijd op rij en moet zich na de interlandbreak proberen te herpakken.