Sterk Club NXT geeft overwinning nog net uit handen tegen Lommel

30-08-2020 21:49 Laatste update: 21:53
18

Club NXT heeft het eerste punt van dit seizoen binnen. In eigen huis werd het 2-2 tegen Lommel, dat een volledige tweede helft met tien speelde.

Na het verlies tegen RWDM hoopte men bij Club Brugge in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen toch indruk te kunnen maken tegen Lommel. We kregen aanvankelijk een evenwichtige partij op een bijna onbespeelbaar veld. Het was voor beide ploegen dan ook moeilijk om tot kansen te komen.

Lommel kreeg uiteindelijk toch wat meer greep op de partij en had het meeste balbezit. De jonge Bruggelingen bleven echter geconcentreerd verdedigen en probeerde eruit te komen via de counter. Dat lukte echter niet, waardoor Lommel steeds meer aanspraak maakte op dat openingsdoelpunt.

Uiteindelijk viel dat doelpunt er ook. Niet via de grond, maar wel na een hoekschop. Tien minuten voor rust kon Sebastiaan Brebels een hoekschop in doel koppen. Doelman Nick Shinton had geen schijn van kans. Club NXT probeerde nog wel tegen te prikken, maar was voorin bijzonder onmondig. Net voor rust kreeg het nog een boost na een rode kaart voor doelpuntenmaker Brebels, die op bijzonder onvolwassen manier natrapte.

Club-coach Rik De Mil en deed bij de start van de tweede helft twee wissels bij Club NXT. De Bruggelingen begonnen ook met meer aanvalsdrang aan de tweede periode en gingen duidelijk op zoek naar die gelijkmaker.

Brugs heerschappij
De Brugse jonkies drukten Lommel helemaal naar achteren. Na de inbreng van De Cuyper kregen de Blauw-Zwarte tieners ook enkele grote kansen via onder andere Blomme en Sandra, maar de bal wilde niet in doel belanden.

Een kwartier voor tijd kwam die oververdiende gelijkmaker er dan toch. Opnieuw wist Club NXT via een hoekschop gevaar te creëeren, deze keer wel met resultaat. Thomas Van den Keybus kopte de gelijkmaker binnen. Lommel reageerde meteen, maar wist een enorme kans niet te benutten.

De Cuyper viel bijzonder goed in en leek goed op weg om de matchwinnaar te gaan worden. Dat werd echter die andere aanvaller, Cisse Sandra. De amper zestienjarige middenvelder trapte overhoeks geweldig binnen. De eerste overwinning kon echter niet gevierd worden voor Club NXT. Zes minuten voor tijd maakte Manfred Ugalde er nog 2-2.  Dat was ook de eindstand.