Belgische topclubs overtuigen niet: Heb me eraan geërgerd

Belgische topclubs overtuigen niet: "Heb me eraan geërgerd"

30-08-2020 09:43
52

Club Brugge kende voorlopig een bijzonder moeilijk seizoensbegin en wist amper één keer te winnen in drie partijen. Er werd inmiddels al gewezen naar Hans Vanaken en Ruud Vormer, die in niet al te beste vorm verkeren. Dat ziet ook Gert Verheyen.

"Bij Club wordt ook naar Vanaken en Vormer gekeken, ja", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Vanaken zal zelf wel weten dat hij minder goed is. Maar je kan niet zeggen dat hij geen moeite doet. Hij beweegt nu niet anders over een veld. Alleen is het aan de bal veel minder. Daar lijden alle topclubs momenteel aan. ", aldus de analist.

Verheyen ziet dat heel wat Belgische topploegen het moeilijk hebben. "Ik heb me daar vorig weekend serieus aan geërgerd. De passing, voorzetten: een drama. Diatta - opnieuw heel slecht - gaf drie voorzetten en slechts één kwam aan. Van Sobol zelfs geen enkele van de zes", geeft Verheyen aan.

Moet Club Brugge dan iets extra kopen? "Een spits", is Verheyen duidelijk. En een verdediger? "Als je Balanta zag spelen: wel, ja. Wat stak die allemaal uit? Maar als de beste aanvaller bij de tegenpartij speelt - Noubissi won elk duel - is dat een veeg teken voor een topclub. Het probleem voorin is al aan de gang sinds Nieuwjaar. Badji was op Eupen echt goed. Ik zie zijn potentieel, maar het is nog te vroeg. Tenzij het plots van Krmencik zou komen", besluit hij.