Niet te geloven, beide trainers wisselen spelers … in de eerste minuut

Niet te geloven, beide trainers wisselen spelers … in de eerste minuut

29-08-2020 23:27 Laatste update: 30-08-2020 07:55
4

In het Belgische voetbal gebeuren er soms rare dingen, maar in Roemenië gaan ze vaak nog een stapje verder. In de Karpaten viel dit weekend de snelste 'dubbele wissel' ooit te noteren.

We nemen u mee naar het duel tussen Gaz Metan Medias en FC Arges Pitesti in de hoogste afdeling van het Roemeense voetbal. De scheidsrechter had nog maar net de match op gang gebracht of de vierde man mocht al twee keer aan het werk.

Zowel de trainer van de thuisploeg als de trainer van de uitploeg haalden een speler naar de kant. Bij Gaz Metan Medias stond Rares Dogaru zijn plaats af aan Nasser Chamed. Bij FC Arges Pitesti kwam Georgian Honciu in de ploeg voor Jose Cozma.

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom beide trainers zo snel in de partij wisselden. De twee omzeilden een reglement van de Roemeense voetbalbond. Volgens de regel van de wet moet elke ploeg starten met twee U21-spelers. Slechts één van de twee moet op het veld blijven staan. Op deze manier konden de coaches toch nog een hele wedstrijd met hun favoriete team spelen. Uiteindelijk won de thuisploeg met 2-0.